2016. április 18., hétfő

Gyere, megvédelek!


Van olyan, hogy az ember teliszalad mindennel és egyszer csak úgy érzi magát, mint egy leeresztett lufi. Jól jön ilyenkor bármi, amiben hinni tudunk, ami energiát ad, megnyugtat, segít koncentrálni, vagy épp megvéd a negatív energiáktól és emberektől. Én ilyenkor mindig a kövekhez fordulok, de nem baj, ha meg tudjuk támogatni valami általános védelmezővel is. Számtalan ilyen amulettet és szimbólumot ismerünk, az egyik legismertebb ezek közül a hamsza, amit Fatima kezeként illetve  Mirjam kezeként is ismerünk. Mit is ír róla Wiki barátnőnk? 
"Régészeti bizonyítékok támasztják alá, hogy a lefele néző hamszát egyes területeken az emberek úgy használták, mint védő amulett még azelőtt, hogy a monoteista vallás követői tették volna. Univerzális jelképe a védelemnek, a nyitott jobb tenyér jel még a mezopotámiai műalkotásokon előfordul.  Az isteni védelemnek szimbólumai, amik a kéz jelképén alapszanak, magába foglalják Vénusz (vagy Aphrodité) és Mária kezét, amelyeket arra használtak, hogy megvédjék a nőket a negatív hatásoktól a növekvő termékenység, szoptatás, az egészséges terhesség és a gyenge szervezet megerősítése alatt."


Ez a karkötő az általános védelem mellett a karneollal energiát ad, segít, ha kimerültünk, erősíti a motivációnkat. A hegyikristály óv a negatív energiákkal szemben, növeli az ellenálló képességet, segít testi, lelki és szellemi kimerültség esetén. Az ónix fokozza a koncentrációt, erősíti az öntudatot. Ha úgy érzed, kimerültél, elfogyott az energiád, a motivációd, nehezen kezeled a konfliktusaidat, akkor ez a karkötő ideális választás! 
A boltban itt találod.



Az ametiszt segíti az ellazulást, csökkenti a belső nyugtalanságot. Kiválóan használható a meditáció elmélyítésére.Ezt a karkötőt akkor ajánlom, ha úgy érzed, szükséged van egy kis pihenésre, befelé fordulásra, rendet raknál magadban, lassítanál egy kicsit.



A lazurit nyugtatóan hat az idegekre, a kolerikus temperamentumú emberek nyugalmat és oldottságot meríthetnek belőke. Erősíti az intuíciót, fokozza az önbizalmat és az önállóságot. A gyöngy tudatosítja a feldolgozatlan konfliktusokat, hat a szellemi kimerültség ellen, megtanít kezdeményezni. Ha szeretnél önállóbb lenni, bátran kezdeményezni és nyugodtan, magabiztosan kiállni magadért, akkor válaszd ezt a karkötőt! 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése